DEPILACIJE

Izaberite najbolju tehniku depilacije za Vas

ŠEĆERNA PASTA | TOPLI VOSAK


Depilacija šećernom pastom je idealna alternativa za sve one čija koža loše reagira na ostale oblike depilacije.

Šećerna pasta je odlična kod žena sklonih proširenim kapilarama jer se hladna nanosi na kožu.

Waxing

Depilacija šećernom pastom

Depilacija šećernom pastom je idealna alternativa za sve one čija koža loše reagira na ostale oblike depilacije. S vremenom dlačice postaju mekše ili rjeđe, upravo zbog djelovanja mješavine prirodnih šećera i postepenog zatvaranja folikule u dubljem sloju kože. Smjer nanošenja šećerne paste je suprotan od smjera rasta dlaka.

Šećerna pasta kojom se radi egipatska depilacija nanosi se samo na dlaku. S obzirom na blagotvorno djelovanje šećera koža nakon depiliranja nema ružnih crvenih točkica niti alergijskih reakcija, zato se preporučuje i za depilaciju ruku, prepona i brazilsku depilaciju gdje je koža posebno nježna i osjetljiva.

Šećerna pasta je odlična kod žena sklonih proširenim kapilarama jer se hladna nanosi na kožu. Higijenski je na visokoj razini jer se jednom upotrebljena pasta nikada iznova ne upotrebljava. Ne postoji mogućnost zaraze jer se šećer ponaša kao prirodni konzervans i ne dopušta razvoj bakterija.

Depilacija toplim voskom

Depilacija voskom je vrlo popularna metoda depilacije za trajnije rezultate. Kad je vosak topao, ulazi u folikule i izvlači u cijelosti dlaku iz korijena. Kad se obavlja mjesečno, depilacija voskom znači da će dlakama trebati više vremena da narastu jer se uklanjaju iz korijena, za razliku od brijanja koje samo reže dlake. Gustoća novonaraslih dlaka je manja, a one su tanje.

Postupak depilacije voskom počinje nanošenjem talka. Tada se na kožu nanosi vosak i prekriva trakama tkanine. Kad se vosak stvrdne, trake se naglo povlače u smjeru suprotnom rastu dlaka. Najbolji način reduciranja boli je opuštanje. Kad ste napeti, folikule se zatvore i vosak ne dopire do korijena dlake.

IPL trajno uklanjanje dlačica

IPL omogućuje potpuno neagresivan tretman pa ga klijenti bez teškoća mogu uklopiti u svakodnevne životne aktivnosti, bez nepoželjnih kozmetičkih i zdravstvenih učinaka. Koža nakon tretmana IPL tehnologijom postaje nježna, glatka i nema urastanja dlačica. Najbolji učinci postižu se kod tamnih dlaka na svijetloj koži.

Kako bi se dlaka uhvatila u ranoj fazi rasta, potrebno je prva 3 tretmana ponoviti u razmacima od 4 tjedna, nakon čega se intervali do sljedećih tretmana produljuju jer su dlačice puno manje, slabije i tanje, te znatno sporije rastu.

Nakon tretmana dlaka će dalje rasti, no nakon 10 dana dolazi do njenog ispadanja. Nakon nekog vremena ponovno će doći do izrasta dlaka, ali u znatno manjem postotku i bit će slabije, svjetlije ili tanje, te se opet mogu tretirati. Tretman je potrebno u više navrata ponoviti.

Izrađeno s od div3r.com | © 2021 Studio Renata d.o.o.

Facebook icon Instagram icon