NJEGA NOKTIJU

Oblikovanje i pravilna njega noktiju

ZDRAVI NOKTI


Ruke su dio tijela, koje u komunikaciji s drugim ljudima imaju iznimno značenje.

Iz govora ruku moguće je doznati štošta o osobinama čovjeka. Lijepe ruke uključuju i lijepo njegovane nokte. Nokti kod žene, bilo da su duži ili sasvim kratki, znatno utječu na lijepi izgled ruke. Isto tako i kod muškaraca je njega i urednost noktiju potrebna. Osobito kod osoba oba spola koja imaju ružnu naviku griženja noktiju. Takvi nokti ne samo da su neuredni, već su skloni raznim infekcijama i razvoju gljivica, te je ploča nokta nepravilnog i deformiranog oblika.

Nails

Njega prirodnih noktiju (manikura)

Ova metoda koristi se za uljepšavanje prirodnih noktiju. Koristimo je kod žena i kod muškaraca. Taj tretman uključuje i njegu kožice. Kožicu nije potrebno rezati, već se nanese posebna tekućina koja kožicu omekša i otopi, zatim se drvenim štapićem odstrani i potisne. Ovom metodom ne možemo utjecati na čvrstoću prirodnog nokta. Možemo samo proljepšati izgled i izglačati neravnine na noktu. Zato manikuru najčešće primjenjujemo kod žena koje imaju prirodno savršene nokte.

Učvrščivanje prirodno dugih noktiju gelom

Rijetkost je sresti osobu koja ima savršene nokte; čvrste, nelomljive, sve jednake dužine i oblika te da se ne listaju na krajevima. Kod klijentica koje imaju prirodno duge nokte, a nezadovoljne su jer je vrh nokta žut ili proziran; te se vrh nokta lista i pri jačem udarcu puca. U takvim slučajevima postoji solucija učvrščenja noktiju.

Direktno na prirodne nookte stavimo gel (na vrh nokta ispod gela stavimo mliječno bijeli gel kako bi nokat imao bjelinu identičnu prirodnoj ili trajni franch – po želji klijentice). Rješit ćete problem samostalnog manikiranja kod kuće – nokti će vam biti uredni i lijepi, a kožica uredna. Njega se radi svakih 3-4 tjedna.

Ugradnja umjetnih noktiju, tipse + gel

Ova metoda poznata je većini žena, ali mnogima kao jedno jako loše iskustvo. Nokti koji su loše napravljeni ne samo da ružno izgledaju (jako debeli, široki, oblikom u trapez, sa drastično vidljivim prijelazima…). uz to što izgledaju totalno neprirodno, stalno pucaju, tako da osim njege svaka 3 tjedna, morate barem 2 – 3 puta ići na popavke. Kad je prirodni nokat nepravilnog oblika ili je jako izgrižen, onda koristimo nastavak. Pravilno obrađeni nastavaci i dobro napravljen nokat čvrst je i pravilnog izgleda, jednako kao i svakom drugom metodom. Nastavci se lijepe samo prvi put (kod ugradnje), a već na prvoj njezi se nokti obrađuju (produžuju i proširuju) pomoću gela i šablona.

Potrebno je samo dočekati da prirodni nokat izraste do određene dužine kako bi se mogla zataknuti šablona. Dakle nastavci, isto kao i šablone, koriste nam kao pomoć za ostvarenje cilja, a cilj je uvijek isti: izvući prirodni nokat da naraste na određenu dužinu, u pravilnom obliku i da je učvrščen gelom. Nokat normalno raste zajedno sa gelom i nastavkom. Nakon ugradnje preporučujemo da se prva njega napravi , nakon 3 – 4 tjedna. Svaka iduća njega radi se ovisno o brzini rasta prirodnog nokta.

Njega noktiju gelom

Njegom nazivamo postupak geliranja. Dakle, kad prođe mjesec dana bilo kojeg postupka (ućvrščenje, produženje, i ugradnja noktiju). Njegu je potrebno redovito raditi zato jer u razdoblju od 3 do 4 tjedana (ovisno o brzini rasta nokta) nokti narastu i potrebno je ponovo staviti gel kako pod onaj postojeći ne bi ušao zrak. Kad nokat obložen gelom previše naraste, izgleda neuredno i na prijelazu je sklon pucanju. Zato je njega prijeko potrebna.

Naš je cilj: ljepi, zdravi i prije svega prirodni nokti.

Lakiranje i ukrašavanje noktiju

Nokti učvršćeni gelom mogu se lakirati. Koristimo klasične lakove za nokte. Kad je tretman gotov najprije potisnemo kožicu, a zatim nalakiramo bazni lak. Bazni lak štiti i spriječava da nokat požuti od laka. Na bazni lak lakiramo lak u boji, koji na kraju premažemo nadlakom i zapečemo u lampi. Nadlak štiti lak od oštećenja. Tako nalakirani nokti su uredni čak 2-3 tjedna. Lak se ne guli kao na prirodno manikiranim noktima.

U lak se ispod nadlaka mogu staviti različiti ukrasi (cirkoni, naljepnice, rinčice i sl.). Danas je vrlo popularno na nokte lakirati tvz. French manikuru. Na spomenuti bazni lak stavljamo bijeli lak, ali samo na vrh kako bismo istaknuli prirodnost. Preko bijelog laka lakira se nježno rozi ili bež lak kako bi se ublažio kontrast. Tako nalakirani nokti još se prelakiraju nadlakom.

Tanki lomljivi nokti

Ukoliko klijentica ima nokte kraće od 1 mm ljepimo na vrh ploče nokta nastavak. Ako su prirodni nokti dugi barem 2 – 3 mm možemo primjeniti metodu produženja pomoću gela. Kod ovakvih noktiju, često puta je bolje u prvom tretmanu ljepiti nastavke. Jer ako je oblik nepravilan, nastavak usmjeri nokat u pravilnom smjeru. Što se sa šablonom teško postiže.

Kad koristimo nastavke, kontrola se radi u prvih tjedan dana, kako bi uspjeli spriječiti moguće pucanje na rubovima. Njegu noktiju radimo nakon 3 – 4 tjedna. Tada se ne ljepe nastavci već se svi popravci rade pomoću šablona. Dva mjeseca od ugradnje, prirodni nokti dosegnu željenu dužinu i učvrščeni su samo gelom.

Listanje na vrhovima

U ovom slučaju gotovo uvijek produžujemo nokte gelom. Nokti moraju biti 2 – 3 mm dugački kako bi se šablona što uspješnije mogla postaviti. Prva njega se radi nakon 4 tjedna. Sve ostale njege klijentica obavlja ovisno o brzini rasta noktiju (3 – 5 tjedana). Već nakon prve njege su svi prirodni nokti jednake dužine i učvrščeni gelom.

Izrađeno s od div3r.com | © 2021 Studio Renata d.o.o.

Facebook icon Instagram icon